Hvornår har du sidst været på date med dine penge?

Feb 24, 2024

Har du nogensinde kigget på din bankkonto ved månedens slutning og tænkt, "Hvor hulan blev alle pengene af?" Hvis ja: du er langt fra den eneste! Det er sket for mig, for min familie og for mine klienter! Det er som om, de små daglige vaner sniger sig ind og tømmer kontoen, før vi når at sige "hvorfor?"

Den daglige kaffefælde

Er du også typen som helst ikke vil undvære morgenkaffen på vej til arbejde?
En kaffe til 60 kr. lyder ikke af meget, men hvis du gør det til en vane hver dag, løber det hurtigt op. Vi taler 1.260 kr. på en måned ved 21 arbejdsdage og – hold nu fast – over 15.000 kr. på et år. Det er en ferie, det der! -> 🌴

Og hvad med frokosten?

Når frokostpausen ruller ind, er det let at falde i "jeg køber lige noget"-fælden. En hurtig tur på gaden efter en sandwich kan nemt koste 80 kr. pr. gang. Ganger du det op med de dage, du arbejder på en måned, bliver beløbet nærmere 1.680 kr. pr. måned. Og på et år? Over 20.000 kr.! Men ok: det var også en god sandwich. Eller?😬

Streaming-galop

I en verden hvor det næste afsnit altid kun er et klik væk, kan streamingtjenester hurtigt blive en tung post på budgettet. Har du tre tjenester kørende til 99 kr. hver pr. mrd., er vi oppe på næsten 300 kr. om måneden. Det lyder måske ikke af meget, men over et år bliver det til over 3.500 kr. Det er super fint, hvis du bruger en del tid foran fjerneren - men gør du egentlig det? Eller har du bare alle 3 tjenester, just in case?

Her kommer et lille trick: Prøv at "date dine penge". Det lyder måske fjollet, men idéen er enkel: brug lidt tid på at kigge dine udgifter igennem og find ud af, hvor dine penge egentlig forsvinder hen. Det handler om at blive bevidst og tage kontrollen tilbage over din økonomi - så den ikke har kontrollen over dig. 

Det hele handler ikke om at leve som en munk, men om at lave bevidste valg🙏
Næste gang du står med en vare i hånden eller overvejer at klikke "køb", så stop op og spørg dig selv: Er dette virkelig det værd?
Ved at holde øje med de små ting, kan du måske finde måder at spare op og bruge pengene på noget, der virkelig betyder noget for dig. Noget du vil manifestere?

Så hvad venter du på? Tag kontrol over dine penge og giv din bankkonto et pusterum.

I podcastepisode 18: Date dine penge - giver jeg dig en øvelse i detaljer, som kan hjælpe dig præcis med alt det jeg lige har nævnt for dig her. Du finder linket til episoden nedenfor👇

I kærlighed,

Mia

LINK: Date dine penge❤️

Har du lyst at få mere inspiration? Måske har savner du at mærke at du rykker dig i din egen spirituelle udvikling? Så tjek mine kurser ud her:

Se onlinekurser